יום שבת, 10 בדצמבר 2011

הגיעה העת לאפשר ליזמים להשתמש באינטרנט וברשתות החברתיות כדי לגייס כסף

מציאות מוכרת לעוסקים ביזמות היא שמרבית חברות הסטארט-אפ נאלצות להחזיר את נשמתן לבורא עוד לפני שהיתה להן ההזדמנות להוכיח את עצמן. עלות הוכחת היתכנות, יצירת גרסה או אבטיפוס, משתנה מתחום לתחום, אך על פי רוב דורשת משאבים ניכרים.

אמנם באחרונה קמו קרנות הון סיכון שמתמחות במימון Seed (מימון חברות בשלבים ראשוניים), וישנם גם אנג'לים (יחידים בעלי ממון), אך אלה אינם מספיקים, ויוזמות רבות יורדות לטמיון מבלי שזכו אפילו להזדמנות הראשונה.
אחד הפתרונות למצוקת המימון הוא פנייה לגיוס הון באמצעות האינטרנט. בשנים האחרונות נוכחנו לדעת שהאינטרנט יכול לשמש לא רק כלי לקיבוץ אנשים סביב רעיון, אלא אף למימון באמצעות ההמון, Crowd Funding. כך לדוגמה, headstart מספקת פלטפורמה להצגת פרויקטים בתחום התרבות האמנות והיזמות, ומאפשרת  ליוצרים לגייס כסף בתמורה לתשורות.

גם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, גייס באמצעות האינטרנט תרומות רבות בסכומים קטנים לקמפיין הבחירות שלו. מדוע אפוא שחברות סטארט-אפ לא יגייסו כסף באינטרנט תמורת מכירת חלקים קטנים מהחברה? התשובה לכך היא שגיוס כסף באמצעות פנייה למספר גדול של משקיעים היא הפרה של חוקי ניירות ערך. חוק ניירות ערך והתקנות שהותקנו על פיו מגדירות הצעה של ניירות ערך ליותר מ-35 אנשים כ"הצעה לציבור", המחייבת עמידה בדרישות רגולטוריות שונות, שהמרכזית בהן היא הכנת תשקיף. הרציונל שבבסיס הדרישות הוא הרצון להגן על משקיעים מפני הטעיה. ואולם, דרישה מעין זו אינה מעשית כשמדובר בחברות סטארט-אפ קטנות המבקשות לגייס סכום ראשוני, והיא מונעת מהן למכור מניות ב-Crowd Funding.

פתרון ראשון למגבלה זו סיפק בנובמבר הקונגרס האמריקאי, שהעביר חוק בשם The Entrepreneur Access to Capital Act. החוק פוטר למעשה חברות קטנות שמגייסות הון ממספר גדול של משקיעים מהכפיפות לדרישת התשקיף של רשות ניירות ערך האמריקאית. הפטור ניתן בתנאים מסוימים, שנועדו למנוע הונאת המשקיעים. ראשית, המשקיעים מוגבלים לסכום שאינו עולה על 10,000 דולר, או על 10% מהכנסתם השנתית. שנית, כמות הכסף המגויס מוגבלת לסכום של מיליון דולר, או לסכום כפול אם החברה מציגה דיווחים כספיים מסוימים.

הגיעה העת לאמץ חקיקה דומה גם בישראל ולאפשר ליזמים להשתמש בכוח של האינטרנט והרשתות החברתיות כדי לגייס כסף. ניתן אמנם לטעון כי הדבר עשוי להוביל להטעיית משקיעים, ושלא ראוי לעודד השקעת הון אישי בתחום עתיר סיכון כל כך; אך האם ניתן לומר זאת במדינה שנהנית מהכינוי אומת הסטארט-אפ, וששלטי החוצות בה מפצירים בנו למלא כרטיסי לוטו או לנחש מי יבקיע את השער הראשון במשחק כדורגל בספרד?      

* מתוך למצוא אנג'לים בפייסבוק, זוהר נבו, דה-מרקר 08.12.2011

יום שישי, 9 בדצמבר 2011

מה זה headstart בעצם?

מה זה headstart בעצם?

headstart היא פלטפורמה שמאפשרת ליוצר להציג פרוייקט ולגייס עבורו כסף מהקהל. 

אז למה לי לתמוך?
אולי אתה מכיר את היוצר ורוצה לעזור לו להגשים חלום, אולי מישהו שאתה מכיר המליץ לך עליו. 
אולי אתה חושב שהרעיון בפרוייקט מגניב, ואולי סתם מתחשק לך להיות מפיק סרטים ליום אחד ולתמוך בקולנוע אינדי (-;
מלבד הסיפוק בתמיכה בחבר או מכר, והאפשרות לקחת חלק פעיל בתהליך היצירה של פרוייקט אמיתי, כל תמיכה מזכה אותך בתשורה!  
כל יוצר מגדיר את התשורות עבור הפרוייקט שלו. הן ייחודיות ומשתנות מפרוייקט לפרוייקט וגם לפי סכום התמיכה.
תוכל לראות אילו תשורות מציע היוצר בפאנל השמאלי בעמוד הפרוייקט. אולי הדמות הראשית בספר תקרא על שמך? אולי תופיע בקליפ? ואולי תזכה בביקור באולפן הקלטה?

ומה קורה אם היוצר לא מגייס את מלוא הסכום?
אם פרוייקט לא הגיע ליעד הגיוס התומכים לא יחוייבו. כל כספי התמיכה מבוטלים ופרטי כרטיס האשראי של התומכים נמחקים.

השתכנעתי! אז איך תומכים?
בחמישה צעדים פשוטים! 

תוכל לצפות בסרט קצר המסביר כיצד לתמוך בפרוייקט או לגלול מטה ולקרוא את ההוראות:





הוראות תמיכה:
1. בחר בפרוייקט בו ברצונך לתמוך מתוך האפשרויות בדף הבית

2. לחץ על כפתור "תמכו בפרוייקט", או בחר במדרגת התמיכה הרצויה מתוך הפאנל השמאלי.


3. אם לא התחברת לאתר בשלב זה תתבקש להתחבר, תוכל לעשות זאת באמצעות הפייסבוק או בעזרת שם משתמש וסיסמא.


4. מלא פרטים אישיים (למשלוח התשורה). בתפריט משמאל תמצא הזדמנות אחרונה לשנות את התשורה ולעדכן את סכום התמיכה ידנית. בסיום לחץ המשך.


5. הכנס פרטי כרטיס אשראי ולחץ אישור. כרטיס האשראי יחוייב רק במקרה והפרוייקט גייס את סכום היעד בהצלחה.



 

יום שבת, 19 בנובמבר 2011

היום ניתן דגש על חשיבות פרטים בפרויקט שמעלים לאתר Headstart

לכל יזם / אומן יש בר שלו את הפרויקט מוגמר וסגור, רמת החשיבות של הפרויקט מצידו גבוה מאוד, אך חשוב לחשוב רגע ולהבין מה תומך בפרויקט רוצה להבין, האם את כל המידע על הפרויקט סיפקתם ?
חשוב מעבר לטקסט שמכינים ומכניסים לאתר להוסיף גם טא'צ אישי, סיבה אמיתית לצורך שלכם בתמיכה של הקהל בפרוקיט, אם תספרו ותדגישו מה מטרת הפקוירט ולאן הולך הכסך של התומכים
לכל התומכים יהיה קל יותר לעזור לכם ולהבין אתכם .

חשוב מאוד להכניס קצת פרטים אישיים עליכם, בכל פרויקט למטה יש קוביה קטנה שניתנת לעריכה מהאזור האישי שלכם באתר, ושם אתם יכולים לספר קצת עליכם, ממש תקציר קו"ח שיועיל לאמינות של הפרויקט.
כך תיצרו את הרושם הנכון שאתם אנשים רציניים, ושנכון ובטוח ששווה לתמוך בכם !

בהצלחה לכל היזמים .
צוות Headstart.co.il

יום שלישי, 15 בנובמבר 2011


ברוכים הבאים לבלוג של Headstart


אתר Headstart הוקם עבור יזמים ויוצרים שמעדיפים שלא לקחת הלוואה מהבנק לגיוס הכספים הדרושים למימוש הפרויקט שלהם.
למשל קחו את הפרויקט של אילון - עם הספר שהוא כתב במקום ללכת להוצאת לאור של ספרים ולשלם להם כסף ולקבל בסוף שקלים בודדים על כל ספר שימכר, הוא העדיף לקחת צ'נס ולעלות את הספר שלו והרעיון שלו לאתר שלנו ולגייס כסף מהקהל העתידי של הספר שהוא יוצא לאור בהוצאה פרטית.
כך הוא מגדיל את הסיכוי שלו לקבל פידבר מהקהל על הספר, ואף לגייס סכום כזה שיספיק לו להוציא לאור את הספר בהוצאה פרטית שתשאיר לו רווח טוב מכל ספר שימכר .

בהצלחה בגיוס!
תמוכו אתם בפרויקט שמעניין אותכם, ורק עם הפרויקט מגיע ליעד הגיוס , תחויבו בכרטיס האשראי שלכם.
פרטים נוספים על איך זה עובד ניתן לראות למטה :

איך זה עובד?

כל אחד יכול להפוך את החלום שלו למציאות, בין אם אתה יזם, מהנדס, אמן, קולנוען, מוסיקאי, מעצב, סופר, מאייר, חוקר, אוצר, רקדן, כוריאוגרף או איש מוכשר עם רעיון תוכל להגשים אותו. Headstart היא שיטה חדשה של מסחר וחסות, בה היוצר שומר על 100% מהקניין הרוחני בפרוייקט. זו אינה השקעה או הלוואה מסוג כלשהו.
1. בנה קמפיין  
העלה את הפרוייקט שלך ל Headstart. קבע יעד לגיוס ותאריך סיום לקמפיין. החלט על מדרגות תמיכה והצע לתומכים תשורות יחודיות. פרסם טקסט, וידאו ותמונות המתארות אותך ואת הפרוייקט. רעיון טוב שמועבר בצורה ברורה ומעניינת יכול להגיע רחוק!
2. שתף 
השק את הקמפיין ע"י הזמנת חברים, קרובים ומכרים לתמוך בך. פנה לקהל דרך המייל הרשתות החברתיות והפורומים השונים. מומנטום התמיכה מתחיל תמיד מהמעגל הקרוב של היוצר, האנשים שמאמינים בו ורוצים לתמוך בו. אותו קהל תומכים יעזור לך להפיץ את הבשורה ולהרחיב את מעגלי התמיכה וכן הלאה וכן הלאה.
3. גייס    
סכומים קטנים, מכמות תומכים רבה, מצטברת לכדי סכומים משמעותיים וכך תצליח להשיג את המימון הנדרש. פרוייקטים מסויימים חוצים מעגלים חברתיים ומגייסים סכומים גבוהים בהרבה מיעד הגיוס.
מימון בשיטת הכל או כלום
פרוייקט חייב להשיג את יעד המימון שלו עד תאריך היעד שנקבע לקמפיין, במקרה ויעד המימון לא הושג, הכסף לא מחליף ידיים. למה? כך כל הצדדים נמנעים מסיכון:
נגיד ואתה צריך 10,000 ש"ח לממש פרוייקט. עכשיו תאר לך שקיבלת 5,000 ש"ח ו 100 ממכריך הקרובים מצפים ממך לעמוד בהתחייבותך...
מנגד אתה מעוניין לתמוך בפרוייקט, אבל איך 200 ש"ח יעזרו אם הוא צריך 10,000? הכסף יגבה ממך רק במידה והיוצר השלים את יעד הגיוס!
השיטה מאפשרת ליוצרים וליזמים לבדוק רעיונות (או לחלופין למכור מוצרים) ללא סיכון. תכננת מעמד מיוחד לאייפד ואתה לא יודע אם הוא ילך בשוק? נדרשים לך 15,000 ש"ח לייצר סדרה ראשונה ואתה חושש מהסיכון? Headstart נותנת מענה מושלם למצב! לא קיבלת את את התמיכה המצופה, אינך מחוייב להמשיך בפרוייקט, זה ענק!
השיטה הופכת תומכים נלהבים לסוכני שיתוף של הפרויקט. תומך שמעוניין בהגשמת פרוייקט יעזור להפיץ את הבשורה גם למעגל הקרובים שלו.
מוכן להתחיל פרוייקט? מעוניין לשמוע עוד? חפש בעמוד השאלות ותשובות שלנו.